Wednesday, May 30, 2012

Tristan koulussa

(sorry, I haven't written this in english!)
Ihan hassua. Ihan hassua on edes ajatella etta ensi syksyna meidan talosta lahtee kaksi lasta kouluun ja kaksi jaa kotiin 50/50. Empa ois uskonut etta NAIN nopeeta aika menee...mutta totta se on! Tristanilla oli tanaan tutustuminen kouluun iltapaivalla. Kavin hakemassa Jillianin koulusta ja vein konkkaronkan mummulaan (KIITOS LASTENVAHDEILLE!!!) ja lahdin Tristanin kanssa kahdestaan koululle. Kovasti poikaa ujostutti, aivan mielettomasti. Piti kadesta kiinni, kun kaveltiin koulun ovista sisaan.

Ensimmaiseksi mentiin kirjastoon, jossa koulun rehtori toivotti tervetulleeksi ja kertoi koulun saannoista yms. Mina (ohom.) jo konkarina siella ei tarvinnut kuunnella NIIN tarkkaan, ko aika hyvin saantoihin on jo tutustunut viimeisen 2vuoden aikana. Niimpa seurasin enemman lapsia ja heidan vanhempiaan. Pystyi kylla heti sanomaan, kella lahtee ensimmainen lapsi kouluun :) itsekkin naytin varmasti samalta pari vuotta sitten, jannittyneelta, paa taynna kysymyksia...ihan kuin olisi itse aloittanut koulun uudestaan!

Sitten hypattiin koulubussin kyytiin. Tai hei, eihan me hypatty. Tristan jai kyyneleet silmissa pitamaan minun jalasta kiinni ja sanoi "en ma halua menna. Haluan menna sitten Jillianin kanssa".
Bussiin kun ei paassyt kuin lapset, vanhemmat jai rannalle huiskuttamaan, seka Tristan. :)

Ja luokkakierros. Voih, ma kylla pistan kadet kyynerpaita myoten risteen, ja toivon, etta Tristan saisi saman opettajan, kuka Jillianilla on ollut. Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, mut sanon sen uudestaan, han on aivan huippu hyva opettaja! Lapset saivat askarrella, piirtaa ja leikata. Taakse kirjoitettiin nimi, niin ompahan jo jotakin "omaa" vastassa kun syksylla mennaan kouluun.
Kun me mentiin Jillianin luokkaan...Tristan uskaltautui irrottamaan minun kadestani ja meni leikkimaan matolle palikoitten kanssa. Huomasi heti, etta poika tunsi olonsa kotoisaksi :) mutta opettaja ei selvia vasta kuin ensi syksyna. Ma kylla jutellessa hanen kanssaan vinkkasin, etta parempi ois sitten ottaa Tristan sun luokalle :) saas naha, onko han saannu jo meijan poppoosta tarpeeksi, vai vielako kestaa naita hulluja suomalaisia! Hauska oli myos kuunnella taas tarinoita, mita Jillian siella kertoilee. Mitaan ei jaa salaisuudeksi. Aika ihana <3

On ne kylla pienia. Ajattele, 4-vuotiaana, joka paiva kouluun. Ja koulupaivan pituus on 6h. Mutta kylla niilla on hauskaa siella. Niin hulluna kaikkea eri juttuja! Ihanhan tassa kateus iskee minullakin, en ole ikina nahnyt suomessa nain hienoja luokkia! Suomesta taytyisi kaikki opettajat tulla tekemaan luokkakierros tanne, kyllat tulisi uutta ideaa ja mielenkiintoa tehda luokista eri nakoiset. Siella on joka puolella jotain. Jotain mielenkiintoista. Voisinpa aloittaa vaikka koulun uudestaan...

En jaksa millaan kirjoittaa englanniksi. Lapset ovat jo yopuulla, mina siivosin hiljaisuuden vallitessa olohuoneen ja keittion. Hymyssa suin voi taas huomen aamulla herata ja todeta, "ompas taalla puhdasta"...ma oon tuon iltasiivous idean varastanut Brianin mummulta..han kertoi muutama vuosi sitten, miten han aina siivosi talon lasten nukkuessa...nain minakin nykyisin teen...ei tarvii tuhlata kallista paiva-aikaa siivoomiseen, koska senkin voi viettaa rannalla tai kahvipoydassa ystavien kanssa :)! Ja toinen, iltaisin kun siivoaa, ei ole hairiotekijoita..saa ihan rauhassa luututa! Hahaa, tai mieluummin maa vietan illatkin rannalla tai kahvitellessa :) mutta JOSKUS on vain PAKKO tehda kotitoitaKIN. Nyt kylla vois itsekkin painua tuonne sangyn pohjalle ja ottaa iltalukemiset kateen...aah tata elamaa!



No comments: