Thursday, April 19, 2012

Ajotesti/ Drive Test

Taytyyhan sita uuden auton myota kayda myos ajotestissa! Miten sita uskaltaa muuten rattiin hypata, jos ei ole virallista, opettajan antamaa lupaa :)! Ei vaan, taytyi tanaan kayda ajamassa lopullinen ajokortti...se on jaannyt ja jaannyt. Pari kertaa aikaisemmin olen YRITTANYT kayda, mutta jo heti ovelta ovat kaannyttaneet, ekalla kerralla oli etulamppu palanut ja toisella kerralla oli tuulilasissa sen verran iso lohkeama, etta turvallisuus horjui. Tanaan ei ollut autossa mitaan vikaa (jos ois ollut, niin oisin vaan hurauttanut Hondalle viereiseen rakennukseen ja sanonnut etta huollon aika!).. Mulla oli siis Eliel mukana! Ja autotestissa ei saa olla kun sina itse ja autokoulun opettaja. Plaah. Meinas itku tulla.

Mutta mullapas kavi hyva tuuri! Takanani jonossa seisova nuori herra oli tunnin ajoissa omaan testiin. Kysyin hanelta, otatko mun ajovuoron niin mulla olisi aikaa kayda heittamassa Eliel mummulaan ja tulla takaisin ajelemaan sinun vuorollasi? Ja niin ystavallinen kuin han olikin, teimme vaihtokaupat!!! JiPPii!
Ok, when you own a new car, of course you have to do the drive test. How you could drive good and safe otherwise? :) just kidding, I had to do my G today..I have tried to do it couple of times before but both times they have turned me at the doors! First time lights didn't work and a second time my windshield was broken so wasn't able to do it (but no, I didn't get my money back!;)) And so I did have bad luck today too, I had Eliel w/me!And you are not suppose to have ANY passangers when you are doing your driving test!Just to let you know, I didn't know that! Plaah, I started crying (almost!). Then I had a great idea, I talked to the gentleman who was standing at the line behind me and I asked him would you like to do trade with me, you take my time and I take yours? He was there an hour earlier. He was happy as anything to do that w/me..!Jippii!I brought Eliel to mummula and went back!


Siis ajotestihan meni hyvin, kuten arvata saattaa :) vahan vain pelotti, etta osaanko ajaa niin kuin autokoulussa taytyy ajaa vai niin kuin isa opettaa VAI niin miten saa arsytettya Briania kaikkein eniten ;)? Kun takaisin parkkipaikalle tultiin ja auto sammutettiin, opettaja sanoi minulle etta moottoritiella hurjastelit jopa 120km/h (100km/h on rajoitus!), han voisi hylata minun ajon siita, koska ei saa ylinopeutta ajaa. Mutta koska muuten kaikki meni loistavasti niin paasen lapi!!!JiPPii taasen!!! (Olisi pitanyt kuunnella Briania etta ei saa ajaa ylinopeutta!) Taskuun peruuttaminen, hatapysakointi seka kahden auton valiin peruutusparkkeeraus (miten se sanotaan?) meni niin hyvin, etta aaneen nauroin kun sen olin tehnyt! Meinas nimittain vahan jannittaa, kun en ollut ikina tuolla autolla niita tehnyt. Ja kiitoksen voisin antaa mahtavalle peruutuskameralle seka loistaville renkaille, jotka kaantyvat vaikka miten pain :)!

The Drive Test couldn't go any better! I didn't have any mistakes, except one! I drove 120km/h at the highway! Auts. I could have failed on my test but the teacher was so lovely, she told me that was the only mistake what you made so try to drive little slower next time you go to the highway! I surely had a good luck!

Joten, Empun ajoturvallisuus/taito on nyt testattu. Olkaahan te muutkin varovaisia tuolla moottoritiella, ei saa hurjastella!!!
Now I have tested my driving :) good to go back to the road! I hope everybody else is careful driver there also, don't speed!!!

Lopussa sanoin opettajalleni, etta ihme kun paastit minut lapi, kun yleensa naiset ovat tiukempia opettajia! He tarttuvat pieninpaankin virheeseen ja seuraavat kuin haukka, katotko varmasti olan yli 100 kertaa enen kuin vaihdat kaistaa. Han rupesi nauramaan :) sanoi etta huomasin etta sulla on suomalainen sukunimi, etta hanen miehensakin on suomalainen :)  puhua palpatettiin sisalle toimistoon asti. kappas vain, meista tuli ystavat.

Nyt kun teen yhteenvetoa, niin en tieda oliko se taitava, turvallinen ajo vai suomalaisuus miksi ma paasin ajotestin lapi ;)?



At the end I told my teacher that I wonder why I passed my test because usually the lady teachers are more picky etc. She started laughing :) she told me that I read your last name and I am guessing you are finnish? Her husband is finnish as well. So we had something in common and good talk after that :)! I got a new friend!

Now when I am thinkin about it, I am not sure did I drive nice and clean or was it my finnish backround  why I passed my test ;)?

No comments: