Sunday, April 8, 2012

Juhlapyhat selatetty.

Nain on. Taalla paattyy paasiaisjuhlat jo sunnuntaina. Maanantaina on jo melkein arki, koulut ja valtion virastot yms. ovat kiinni, mutta monet aloittavat jo arkisen aherruksen heti aamulla. Tamakin viikonloppu on ollut monensorttinen. Het' on tapahtunut vaik mita. Enemman ajatuksissa. Auton ostot ja paasiaispupun piiloitamat suklaamunat ovat arjessa kovasti esilla, mutta myos hyvaa on tehnyt hiljentya ajattelemaan ja kuuntelemaan paasiaisen todellista tarkoitusta. Valilla tuntuu, etta tastakin juhlapyhasta on tehty niin kaupallinen. Ainakin se taalla on tosi voimakkaasti sita. Siihen voi niin helposti pyortya mukaan. Perheen ja ystavien kanssa yhdessa vietetyt hetket ovat jaaneet voimakkaasti mieleen taas tanakin viikonloppuna, kuten myos ilosanoma, miksi paasiaista vietetaan.
Easter weekend is behind. Tomorrow many people goes to work already. Schools and other government buildings are still closed, but basically back to normal. Daily thoughts, egg hunts and so on has filled this weekend but also we have been able to listen or think, why we celebrate Easter. Sometimes it feels that Easter has became very commercial, like Christmas. It's really easy to go with a flow. But the time what we have been able to spend as a family or with our friends, is freshly in our minds after this weekend. And the important Easter message. Why we celebrate it.

Tana iltana saatiin kylaan eras pariskunta, ketka menee tosi lujaa. Ainakin heidan autollaan. Miehen ajaessa vaimon taytyy pitaa narulla kiinni pakoputkesta, jottei se jaisi matkan varrelle. Meinashan han uhota tehda lattiaan reijan, ja ottaa patalaput kateen. Jotenkin sydanta lammittaa, kun huomaa ja kuulee,ettei se muillakaan helppoa ole. Eihan tassa auta muuta kuin nauraa :)! En mina vahingoniloinen ole, en. Elama vain koettelee meita jokaista omalla tavallaan. Talla hetkella se koettelee meita, kuten myos kyseista pariskuntaa laiskoilla autoilla. Eivat joko jaksa kulkea eteenpain, tai tykkaavat puotella osia matkan varrelle. Loytyy helposti puheenaihetta, kun on yhteiset huolet. Tai noh, kyl ma sen sanon, etta ei meilla puheenaiheet lopu.....
We had a great evening tonight with our dear friends. They have lots of action and noise in their life. Or at least their car has. While the husband is drives, the wife has to hold the exhaust pipe with a rope. She even thought to cut a hole in to the car floor and hold it with ovenmitts. Hahaa...makes me laugh :) We all have our trials..and now we both have kind of same trials so we have lots of to talk about because we have same worries :) (I have to say that we never have quiet moments when we visit anyways ... :) )


Sebastian on nayttanyt tunteitaan talla viikolla erittain voimakkaasti. Varsinkin kun kyse on kieltamisesta, se ei meinaa menna perille ei sitten millaan. Nyt tuntuu neuvottomalta, mitahan sita seuraavaksi kokeilisi? Onko kaikki keinot jo kaytetty? Miten paasis tuon kaksivuotiaan kanssa AINA samalle tasolle, jotta ymmarrettaisiin toisiamme ongelmitta?  Kirkon jalkeen kaytiin ravintolassa syomassa. Ruokaa odotellessa ja sita syodessa Seba hyppasi puolelle ja toiselle, ei auttanut itku eika hammasten kiristys. Viereisen poydan rouva lahtiessaan tuli sanomaan etta miten olemme siunattuja kun on niin suloiset kiltit lapset. Tiedammeko edes miten suuren lahjan me omistamme? Seka toivotti onnea tuleville vuosille. Kylla siina sydan suli. Itse silla hetkella kavi tuhisten ja puhisten, niin oli herttaista kuulla rohkaisu tuntemattomalta, joka oli seurannut toimintaamme vahan aikaa sivusta. Mutta on se kylla sellainen rakkaus pakkaus, ilopilleri.. joka saa jokaisen hyvalle tuulelle. Jos ei saa, niin sitten ei osaa menna lapsen tasolle :)!Joskus se itselta unohtuu, ja siita naa konfliktit sitten johtuvatkin :) Taa jatka tuo niin paljon virtaa ja elamaa meidan elamaan, en edes malta odottaa mita tulevaisuus tuo! Ei tuu tylsaa olemaan ainakaa! Again, I love you so so much. xoxo.
Sebastian has been also very emotional this week. Or let's say, when he is not allowed to do something he just don't receive the message about it at all! I can't wait to find a solution for this problem. How we could be in a same page all the time? Life is really challenging :)! We had a heart melting moment today at the restaurant when the lady who was sitting beside us came to tell us how blessed we are by having just a nice and beautiful kids!That do we even know how big blessing it is? (On that time the word "blessing" was far away, Seba was jumping up and down and laughing out loud and......). And she wished us good luck in the future (that we need!).But, was great to receive little support from unknown person. I smiled. And so did Seba :)..

Talo hiljainen. Porukka unten mailla. Ottaakohan rakas mieheni oppikirjat kasiin ja opiskelee sivun kaksi. Viikko siis alkakoot. Ihanaa :)
 New week will start. I am ready.


Miten teidan paasiainen meni? Kerroppa :)!
How was your Easter?

No comments: