Tuesday, January 22, 2013

Mista laitetaan Emppu puoliksi?

SE ON SIINA.
KANADAN KANSALAISUUS.

Minut on nyt hyvaksytty kanadankansalaiseksi (niin kuin ne sanoivat mulle 10vuotta sitten kanadan rajalla kun olin ollut maassa 2kk yliaikaa ja jouduin Pitkaperjantaina puhutteluun 5h. Se puhuttelu paattyi hyvin, ei tullut kieltoa Kanadaan ja lopuksi viela sanottiin "kylla sinusta viela joskus tulee kunnollinen kanadan kansalainen.) Mut se joka tassa naurattaa eniten on se, etta monivalintatesti joka taytyi tehda kansalaisuuskokeessa, niin ei mennyt putkeen ja en paassyt sita lapi :):):) mutta hyvaksyttiimpa kansalaiseksi kuitenkin. Ei naa kanadalaiset nakojaan NIIIIN tarkkoja ole ;)!

Joten tassa se nyt on. Ensi viikon keskiviikkona meidan perhe pukee parhaimmat paalleen ja lahdettaan juhlatilaisuuteen. Aika mahtava juttu.

Mul on nyt kriisi, et mista kohti ma laitan itseni puoliksi...mika osa itsestani on kanadalaisuutta ja mika suomalaisuutta? Kun molempia tulen olemaan 50/50.  Molemmat maat merkitsevat minulle paljon ja tulee aina merkitsemaan. Paljon loytyisi asioita pilkkomiseen, mutta ehka tarkein on se tunne, se fiilis etta olen nyt lopullisesti osana tata maata, joka on ollut sydamessani jo monta vuotta ja kotimaana jo 6vuotta.

Minne sitten elamani tiet vievatkaan, kuljetan aina kanadalaisuuttani mukanani. Yhta ylpeana, kuin olen kuljettanut suomalaisuuttakkin tahan asti ja tasta eteenpainkin.

Jokatapauksessa, mukava oli aloittaa paiva menemalla aamupalalle tyttojen kanssa ravintolaan! Silla suurella annoksella jaksaa painaa taas taman paivan loppuun :) ainaki melkein loppuun. Niin, ja hymy sen kuin levenee, enaa viisi tyopaivaa jaljella !!!!! Mitas sitten? Tittidii...:) jotakin uutta ja jannaa!

Mukavaa Tiistaita kaikille :)! Tiistai on toivoa taynna :D!

THERE IT IS.
I AM CANADIAN CITIZEN.

I got the letter from mail yesterday. It was the invitation for citizenship ceremony. Next week on wednesday our family will be dressed up for our best clothes and off we go to the ceremony! What a great experience for our kids to see that too! And the funniest part of it is that I know I didn't pass the multiquestion test what we had in December!!!So, I guess the canadians are not THAT picky who is the citizen of Canada!!!!

REALLY EXCITED, REALLY EXCITED!!!!!!!!
I am actually really excited to be a canadian, as proud as I am for being finnish citizen. This country has been part of me already for 10years and my home country for 6 years...so definitely,  now its final that I  will be canadian in a week!!!!!

Anyways, we had a nice morning with a girls :) my tummy is still full from the delicious Cora-breakfast! Great way to start the day and my 5. last work shift at the Gap!



 

No comments: